Ето как се нареждат формациите, ако изборите бяха днес:  ПП-ДБ -

...
Ето как се нареждат формациите, ако изборите бяха днес:  ПП-ДБ -
Коментари Харесай

”Маркет линкс”: Коалицията на ПП и ДБ води пред ГЕРБ на изборите през април

Ето по какъв начин се подреждат обединенията, в случай че изборите бяха през днешния ден: 

 

ПП-ДБ - 20.9%

ГЕРБ - 20.4%

Движение за права и свободи - 13.3%

“Възраждане ” - 11.8%

Българска социалистическа партия - 6.6%

 

Добромир Живков от “Маркет линкс ” уточни пред bTV, че при тази настройка мъчно може да се каже дали ще има задоволително болшинство за независимо държавно управление.

 

“Засега е мъчно да се планува опцията някоя от тези две обединения да доближи толкоз висок % резултат на идните избори, тъй че да успее да образува независимо държавно управление. Това по принцип наподобява невероятно, тъй че съдружна форма би била наложителна за образуването на идващ постоянен кабинет ”, разяснява той.

 

14% от хората обаче към момента не са решили за кого да гласоподават и ще създадат това в последния миг. 

 

Според Добромир Живков тази акция ще е друга и ще отслабне капацитетът на тематиките, които са предизвиквали боязън у гласоподавателите в предходната акция. 

 

“Водена ще е не толкоз от тематиката за инфлацията и превъзмогването на икономическата и финансовата рецесия, а по-скоро ще се търси взор към идващите няколко години, дружно с вероятността за локалните избори ”, уточни социологът Добромир Живков пред bTV.

 

Въпросът с хартиените бюлетини - явно е, че има необятен консенсус за потреблението на машините в изборния развой. Едва 20% са “за ” хартиеното гласоподаване. На този декор над 50% е броят на хората, подкрепящи машините, демонстрира още изследването на “Маркет линкс ”. 

 

Цените също се обрисуват като съществена тематика измежду жителите. За надзор на цените се афишират близо 70% от българите. Същевременно под 20% се афишират за свободен пазар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР